top of page

Vesna Maldaner

Om Vesna Maldaner

journalist/producent/redaktör/författare

Vesna Maldaner är journalist och har arbetat i den rollen i över 30 år. Hon har bland annat arbetat som redaktör på TV 4:s Malmöredaktion i 13 år, samt som reporter/producent på både radio och tv, och dags- och veckotidningar. Sedan 2000 arbetar Vesna i Mediebyrån.nu där hon är redaktör, skribent och projektledare från idé till färdig produkt.

 

Inom det egna företaget Mediebyrån.nu leder Vesna olika medieprojekt och erbjuder helhetslösningar för text, bild och ljud. Vesna är med och planerar, utvecklar och producerar kommunikation med omvärlden.

Vesna erbjuder även medieträning och utbildning i tv- och radioproduktion, lär ut kreativt skrivande och journalistik. Vesna producerar även informationsfilm, webbradio och hjälper till med marknadsföring/marknadsstrategier, m.m.

gps_för_kvinnor.jpg
VesnaMaldaner24112014_Web_1.jpg

Vesna Maldaner har även föreläst på Malmö Högskola och undervisat på Skurups och Fridhems folkhögskolas journalist/skrivar/filmlinjer. Under 2000-talet har hon även skrivit några böcker; De första ljuva åren, (Baba Books förlag 2013), en biografi om dansbandsdrottningen Christina Lindberg, mest känd för megahiten ”De sista ljuva åren” tillsammans med Lasse Stefanz. Vidare har Vesna också skrivit Från Man till Människa (Baba Books förlag 2012) som handlar om marknadschefen Claes Schmidt som, efter ett helt liv i hemlighet, kom ut som transvestit och blev Sara Lund med hela svenska folket.

Är även medförfattare till Boken om inkludering, en klokbok om varför inkludering är så svårt (Inclusion Academy 2018).

GPS för kvinnor – Hur man navigerar i en manlig värld (Liber 2009) och Sälj dig själv på 30 sekunder (Liber 2007) är ytterligare två böcker som Vesna har skrivit och hon är även medförfattare till gymnasieläro- och mediehandboken Rörliga bilder (Liber 2005), en bok som används på olika medieutbildningar.

Vesna driver också sedan 2012 bokförlaget www.bababooks.se tillsammans med journalisten Mikael Frohm.

“"Det finns konstnärer som förvandlar solen till en gul fläck, men det finns andra, som tack vare sin konstnärlighet och kreativitet, förvandlar en gul fläck till solen..”

 

- Pablo Picasso

bottom of page