top of page

Axplock ur vår produktion

vesna i hallå.jpg

Intervju med Vesna i tidningen Hallå!

Vesna Maldaner är journalisten som inte bara ville skriva artiklar. Genom åren har hon skrivit biografier och böcker om ledarskap. Nu drömmer hon om att skriva historien om invandrarna som var med och byggde Sverige.

Tillsammans med Winnet Sverige producerar vi Winnet Radio. Ett samarbete för att främja kvinnors delaktighet i demokratiska processer och öka förutsättningarna för att kvinnors röst och frågor ska få större plats i smhällsdebatten. Intervjuer med beslutsfattare och intresseorganisationer. Projektet genomförs i hela landet och sprids via digitala media.

 

Lyssna på programmet om integration.

Winnet Podcast

April 2023

Hvilan Folkhögskolas kurskatalog 

Under 2018 har Mediebyrån.nu samarbetat med och skrivit texter till Hvilan folkhögskolas utbildningskatalog. Folkhögskolan Hvilan i Åkarp är Sveriges äldsta folkhögskola, grundad 1868.

Krokodil - ett serbisk-svenskt samarbete

KROKODIL.jpg
hvilan_läsa_och_skriva.jpg

En inbjudan från serbiska författarförbundet Krokodil till en två-dagars konferens i Belgrad 2017 för att fira att Sverige och Serbien haft hundra år av diplomatiska förbindelser. Arrangerat bl a av svenska ambassaden i Serbien. Vesna Maldaner var inbjuden i egenskap av författare och för att presentera den kommande boken Vi som också byggde Sverige, tillsammans med övriga inbjudna gäster, bl a svenska ambassadören Jan Lundin, journalisten Gellert Tamas och dramatikern Biljana Srbljanovic.

Samtalen på konferensen syftade till att ytterligare fördjupa förbindelserna mellan Sverige och Serbien genom att diskutera samtida frågor som tiden efter Berlinmurens fall och dagens invandring i Europa.

Månadens reportage: Jag slutade strippa när min kollega blev mördad

Mediebyrån.nu´s reportage om Caroline valdes till månadens reportage i Allas veckotidning!

 

För att lösa en stor skuld började Caroline strippa i Köpenhamn. Men slutade jobbet när hennes kollega blev mördad. Mördaren förvarade kroppen hemma i en resväska. Idag är Caroline en framgångsrik författare.

 

Foto: Drago Prvulovic

caroline-jensen.jpg

Moderator Åstorps bibliotek

Vi gör författarintervju på Åstorps bibliotek med Ida Axelsson, flygvärdinnan som sadlade om till utredare inom polisen och som framgångsrikt skriver deckare på fritiden. Ida debuterade så lovande med polisromanen Svart skugga, och är nu tillbaka med uppföljaren Dolda spår. Boken är en rafflande del två i serien om Linn Wide, polisinspektör i Helsingborg.

moderator.jpg

AMOS Magasin:

Så läktes de trasiga relationerna

I fyrtio år levde Kathy och Bengt som hemlösa missbrukare. Idag är de drogfria, har egen bostad och är populära föreläsare.

 

Men hur sonar man skulden över de relationer man skadat?

Amos_försoning_Sida_1.jpg
Allas20-Uppslag-Jeanette.jpg

Allas veckotidning:

När de försökte tysta mig

sa jag upp mig

Februari 2016

Jeanette arbetade mot fördomar och kränkningar i poliskåren men blev själv utsatt för mobbning och orättvisa. Men hon tänkte inte låta sig knäckas!

Detta är endast ett axplock av tidigare arbeten. Intresserad?
bottom of page